Omdat je brein anders mag zijn...

Wie ben ik?

Ik ben Annick Bontemps. Ik zou mijzelf omschrijven als enthousiast, extravert, gedreven en leergierig. Ik houd van humor en ik heb een open mind en hart. Mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij.

Eerlijkheid gezegd moet ik er aan toevoegen dat ik ook een chaotische perfectionist ben (moeilijke combinatie), soms irritatie opwek omdat ik net iets te veel op de voorgrond sta en mijn gezinsleden lastig val met steeds nieuwe plannen (wat ik zelf liever benoem als ‘zorgzaamheid 😊’).

Ik herken mijzelf in vele eigenschappen van beelddenkers maar ook een beetje in die van lijndenkers. Dit alles maakt mij uniek.

Hoe ouder ik word, hoe meer ik mijzelf ken en accepteer. In het omarmen van mijn imperfecties en kwetsbaarheden, voel ik een sterke verbondenheid met de natuur. Zoals ik de natuur bewonder in al haar verschijningsvormen, zo kijk ik ook naar mijzelf. ik hoef niet te voldoen aan een standaard.

Op het moment dat ik mijn kleine kantjes kon zien en waarderen, voelde ik meer vrijheid. De vrijheid om mijzelf te zijn en te laten zien, te ondernemen en te coachen,…  Dit gevoel wil ik graag overbrengen.

Het creëren van kansen vind ik heel belangrijk. Dit is steeds een rode draad geweest in mijn loopbaan.

De laatste jaren werk ik als leerkracht en zorgbegeleider in het tweedekansonderwijs voor volwassenen. In deze job heb ik het voorrecht om te luisteren naar vele getuigenissen van studenten met leer- en ontwikkelingsproblemen. Ik zie hen worstelen met hun studies en met zichzelf. Tegelijkertijd zie ik ook het uitzonderlijke talent en de hoeveelheid creativiteit waarover deze studenten beschikken. Samen met hen ben ik op zoek gegaan naar methodes die werken.

Ik nodig je uit voor een vrijblijvend gesprek en luister graag naar jouw noden.

"My mission in life, is not to merely survive
but to thrive, and to do so
with some passion, some compassion
some humor, and some style"

Maya Angelou