Coaching & workshop

Coaching

Mijn doel is om via coaching je te begeleiden in de zoektocht naar een leven dat passend is voor jou. 

In het onderstaande filmpje tonen verschillende dyslectici hoe ze hun ambitie konden waarmaken, niet ondanks, maar juist DANKZIJ hun dyslexie. Ook hebben de specifieke kwaliteiten van beelddenken grote denkers, kunstenaars en uitvinders voortgebracht bv. Albert Einstein, Isaac Newton, Jamie Olliver, Leonardo da Vinci, Richard Branson,…

Natuurlijk moeten mensen ook leren omgaan met hun valkuilen. Het is een en-en verhaal. Iedereen heeft beperkingen en valkuilen die ze moeten accepteren en waarmee ze moeten leren omgaan. Maar te veel nadruk leggen op beperkingen, kan verlammend werken omdat je dan geen mogelijkheden meer ziet. 

In plaats van mensen met dyslexie of ADHD dan ook als ‘beperkt’ te beschouwen, bekijken we moeilijkheden in samenhang met mogelijkheden en talenten. De zwakke kanten staan tegenover de sterke kanten als twee dubbeltjes van 1 cent. Het één bestaat niet zonder het andere.  Er is geen schaduwkant zonder een kernkwaliteit. Deze visie zorgt voor een balans en een beter begrip, in de eerste plaats voor jezelf. Het zorgt ervoor dat je beseft dat jij niet JIJ zou zijn zonder je ‘stoornis’. Daardoor kan je je zelf gemakkelijker accepteren en kan je hulpmiddelen en strategieën gaan zoeken die beter passen bij jou en die jou in je sterkte zetten.

Om die strategieën ook daadwerkelijk in concreet gedrag om te zetten, is het belangrijk dat ook jouw onbewuste overtuigingen veranderen. Zolang je blijft hangen in het gevoel niet goed genoeg te zijn of anders te zijn, blijf je je vastklampen aan je overlevingsstrategieën. Ons leven weerspiegelt immers wat we zelf geloven.

Door de focus te leggen op kwaliteiten en mogelijkheden, verruimt je bewustzijn en daardoor kom je meer in beweging. De bedoeling is dat je je vleugels uitslaat en voor jezelf kiest.

Zodra je beseft dat je echt iets te bieden hebt, wordt dyslexie/ADHD een veel kleiner obstakel en leer je hoe je er positiever mee kan omgaan. Je leert ook en vooral opnieuw contact te maken met jezelf en te vertrouwen op jezelf. Het resultaat is dat je regie neemt over je leven en je eigen creativiteit en vrijheid terugpakt. Daardoor ga je opnieuw leven in plaats van overleven.

wORKSHOPS

LOREM IPSUM